Ce este coxartroza?

Coxartroza este artroza soldului, mai exact degenerarea cartilajului ce acopera extremitatile osoase din articulatie, asociata sau nu cu modificari locale ale oaselor, ligamentelor si membrane ce inveleste la interior articulatia.

Coxartroza se imparte in doua tipuri :

  1. Coxartroza primara – apare la pacientii cu o varsta mai mare de 60 de ani;

  2. Coxartroza secundara – apare la pacientii mai tineri la care exista factori de risc ce favorizeaza degenerarea premature a articulatiei soldului.

Simptome

Principalul simptom este durerea soldului in timpul mersului, la urcat trepte sau alte activitati ce implica aceasta articulatie.

Durerea se poate resimti la nivelui fesei, coapsei si chiar a genunchiului, in cazurile avansate, durerea este prezenta si in repaus.

Pacientul poate percepe aparitia unor zgomote (“pocnituri”) in timpul miscarilor, iar in stadiile mai avansate senzatia ca “se freaca os pe os”.

Mobilitatea articulatiei se reduce treptat se resimte redoarea articulara (“intepenirea”) care dispare dupa cateva miscari.

Coxartroza - Tratament cu ozon

Tratamentul cu ozon are ca fundament de baza concluzia la care medicina moderna si studiile recente au ajuns si anume ca „orice tesut afectat de catre un accident sau o boala prezinta o slaba oxigenare„.

Ca metoda primordiala sau adjuvanta de prevenire, stopare sau reversare a COXARTROZEI, ozonoterapia se poate asocia de foarte multe ori cu alte metode de vindecare naturale, bazate pe adaugari de compusi organici precum tratamentul cu acid hialuronic (ex. cazul artrozelor de orice tip) sau  infiltratiile cu plasma PRP (ex. rupturile musculare sau fracturile neconsolidate).

Astfel, la ora actuala cele mai uzitate procedee de tratament includ insuflatiile, autohemotransfuziile si infiltratiile locale.

Dintre toate tratamentele specificate mai sus, cele mai eficace, ce putin in cazul ortopediei, sunt infiltratiile locale cu ozon.