Ce este fasceita plantara?

Fasceita plantara este cea mai comuna cauza a durerii de calcai. Fascia plantara este o banda fibroasa care se intinde de la calcai pana la baza degetelor si are un rol important in mentinerea boltii plantare. La fiecare pas pe care il facem ea se intinde sustinand greutatea corpului. Inflamatia ei poarta numele de fasceita plantara.

Simptome si cauze

Cei mai multi pacienti resimt o durere de calcai dimineata la primii pasi, durere care se atenueaza dupa 10-20 de minute , putand reapare in cursul zilei in cazul solicitarii excesive a piciorului.

Cauzele aparitie fasceitei plantare si a pintenilor calcaneeni sunt numeroase :

  • efort fizic prelungit (alegatul, sariturile, mersul,  statul in picioare pot pune presiune pe fascie ducand astfel  la aparitia durerilor de calcai)

  • artrita (mai multe tipuri de artrita determina  inflamatia tendoanelor incluzand astfel si fascia plantara )

  • diabetul poate duce de asemenea la cresterea durerii de calcai

  • incaltamintea incorecta este cel mai frecventa factor care determina aparitia fasceitei plantare – greutatea corpului nu se distribuie in mod egal pe toata suprafata piciorului crescind astfel tensiunea in fascia plantara si ducand la inflamarea ei

  • greutatea corporala crescuta

  • sarcina poate duce la aparitia durerilor calcaneene atat prin greutate suplimentara cat si prin modificarile hormonale care favorizeaza relaxarea ligamentelor si a tendoanelor care nu sunt astfel pregatite pentru efortul zilnic

Tratament cu ozon fasceita plantara

In Centrul Orto Maramedical Malcoci, tratam fasceita plantara printr-o gama variata de proceduri terapeutice bazate pe proprietatile vindecatoare ale ozonului.