SAUNA CU OZON HOCATT PLUS

HOCATT PLUS reprezinta acronimul pentru Terapie transdermala cu ozon hipertermic si acid carbonic, iar Plus ne vorbeste despre faptul ca acelasi sistem are integrate mai multe terapii precum:

  • sauna cu aburi/ hidroterapie

  • terapie cu aburi de ozon transdermal

  • terapie inhalatii oxigen (EWOT)

  • cromoterapie

  • aromoterapie

Ce este sauna cu ozon?

Aceasta sauna cu aburi de ozon, avand multiple calitati terapeutice este cea mai avansata tehnologie, cea mai cuprinzatoare, cea mai eficienta si cea mai sigura linie de tratament pe care o poate folosi absolut oricine, de la pacient pana la fiecare persoana care are grija de sanatatea, detoxifierea si frumusetea sa.

Pe langa efectul transdermal, Hocatt Plus adauga avantajul unor terapii sistemice si locale ca:

  • insuflatii rectale si vaginale ( cu canule de unica folosinta);

  • cromoterapie si aromoterapie, pentru cresterea vitalitatii si a starii de bine;

Terapia transdermica cu ozon, denumita si terapie hipertermica cu ozon, este terapia prin care ozonul se introduce prin piele in corp, in timp ce stai sezand intr-o sauna individuala cu aburi, cu capul afara, deoarece ozonul nu trebuie sa fie inhalat. Pe masura ce porii se deschid, ozonul patrunde transdermic in corp si penetreaza sangele, limfa si grasimea, producand in acelasi timp un efect foarte relaxant.

Sauna HOCATT este cel mai avansat sistem transdermal descoperit pana acum iar indicatiile ei sunt extinse pe o problematica foarte variata:

Sauna HOCATT oferă următoarele beneficii terapeutice:

Efect antitoxic

Peroxidul de hidrogen (eliberat de ozon) oxidează deşeurile biologice şi toxinele în substanţe inerte, deoarece uşurează excreţia lor prin piele, ficat şi rinichi.

Intensificarea circulaţiei

Ozonul reduce aglomerarea de celule roşii şi le redă flexibilitatea şi capacitatea de a transporta oxigen. Presiunea parţială arterială a oxigenului creşte, în vreme ce nivelul de vâscozitate a sangelui descreşte, conducând la o mai bună oxigenare a ţesuturilor. În plus, ozonul oxidează plachetele din vasele sangvine, ceea ce permite, astfel, eliminarea produşilor de descompunere.

Stimularea metabolismului

Ozonul creşte rata glicolizei celulelor roşii, conducând la stimularea 2,3- difosfogliceratului (2, 3-DPG) şi, în consecinţă, la creşterea nivelului de oxigen eliberat către ţesuturi. Mai mult decât atât, ozonul activează ciclul Krebs, prin stimularea procesului de decarboxilare oxidativă a piruvatului, ceea ce conduce la o stimulare a producerii adenozin trifosfatului (ATP) şi, în consecinţă, la producerea unei cantităţi mai ridicate de energie la nivel celular.

Conform tratamentului Kunymann, aplicat la nivelul întregului organism, care este plasat într-o cabină de ozon, timp de 30 de minute, nivelul presiunii parţiale a oxigenului în sângele venos periferic creşte până la 25%.

 

Imunostimulator şi imunomodulator

Acestea sunt efecte produse prin acţiunea sa asupra interferonilor, aşa cum ozonul determină şi stimularea fagocitozei.

Cum se desfasoara o sesiune de sauna cu ozon?

Ozonul este produs de un generator si trimis in interiorul saunei intr o concentratie minima de 3% si o concentratie terapeutica de maxim 5%. Sauna este proiectata sa inchida corpul, iar capul sa ramana afara in mediul ambiental,deoarece ozonul nu trebuie inhalat.

Odata cu ozonul introdus in sauna un alt generator produce abur fierbinte care alimenteaza interiorul saunei pentru ca este mult mai eficient sa faci terapie transdermica in caldura si abur. Porii pielii se deschid datorita caldurii marind potentialul de absorbtie. Combinatia dintre porii deschisi, caldura si ozon este cea care incepe procesul de detoxifiere. Oxigenul activ incepe sa actioneze cu toxinele la cel mai inalt potential de oxidare, eliminandu-le.

Ozonul incepe sa se descompuna rapid, iar substantele toxice sunt distruse de ozon, iar acelea care nu reactioneaza cu ozonul, vor reactiona cu ionul negativ de oxigen. Intregul sistem limfatic este stimulat deplin, iar pielea este curatata profund si capata un aspect tonic si sanatos. Dupa terminarea terapiei porii incep sa se inchida, iar temperatura corpului revine la normal, insa oxigenul introdus este inca foarte activ,atat la suprafata pielii cat si in corp. De aceea dupa terapie este indicat sa nu se faca dus minim cateva ore.

O singura sedinta de sauna cu ozon nu duce la eliminarea totala a toxinelor din corp, de aceea persoanelor cu boli cronice,probleme de imunitate, metabolism lent si alte probleme asociate unei grave toxicitati li se recomanda mai multe sedinte de sauna si crestere progresiva a concentratiei de ozon si a timpului de expunere pentru a evita potentiale raspunsuri de soc toxic ale corpului precum – soc oxidativ, eruptii severe, care sunt expresia organismului de a se curata de toxine.

Este important sa intelegem ca efectul terapiei in sauna cu ozon este cumulativ. Folosirea ocazionala va oferi un beneficiu de intretinere pentru persoanele sanatoase,dar nu este suficienta persoanelor cu boli cronice sau a celor care vor sa slabeasca. Numai dupa vindecarea interioara ,deci purificare,detoxifiere,refacerea metabolismului si a homeostaziei, putem vorbi de frumusetea exterioara.

Apelati astazi la cea mai eficienta, usoara, placuta metoda de tratament cu reale rezultate.