Ce sunt insuflatiile cu ozon?

Insuflatiile cu ozon consta in introducerea in organism a unui amestec de oxygen-ozon, ceea ce determina o crestere imediata a cantitatii de oxigen.

Sunt două proceduri de  administrare sistemica o oxigen-ozonului :

-insuflatia rectala;

-insuflatia vaginala.

 

Insuflatia rectala

Aceasta se realizeaza prin introducerea in rect a unei sonde prin care se difuzeaza ozonul. Absorbtia acestuia se realizeaza la nivelul peretilor intestinului gros, de unde ozonul intra in circuitul sanguin. Indicatiile terapeutice sunt numeroase: anti-aging, afectiuni ale ficatului (hepatite, ciroza, toxicitate), ale sistemului digestiv (gastrita,ulcer, colite, parazitoze), fistule anale, boala Crohn, doar pentru a enumera cateva dintre ele.

 

 

Insuflatia vaginala

Insuflatiile vaginale cu ozon reprezinta un tratament naturist 100% pentru chist ovarian si durerile asociate cu bolile inflamatorii pelvine (anexita). Cu ajutorul unei sonde foarte subtiri, se introduce in vagin o cantitate de 300 mililitri de ozon, care ajunge pana in uter si pe trompele uterine. Efectul antibacterian si antiinflamator este astfel exercitat direct la locul afectarii sistemului reproducator feminin. Concentratia si frecventa repetarii insuflatiilor se stabileste in urma consultatiei. Oxigenarea locala a tesuturilor afectate reduce semnificativ durerea si senzatia de usturime, inclusiv in afectiuni precum infectii de tract urinar (ITU) sau in candidoze.