Ce este entorsa?

O entorsă, cunoscută, de asemenea, ca o ruptură de ligamente, este o leziune cauzată unuia sau mai multor ligamente ale unei articulații de executarea bruscă a unei mișcări dincolo de limitele fiziologice. Severitatea entorsei variază de la un traumatism minor, care se vindecă în câteva zile la o ruptură majoră a unuia sau mai multor ligamente ce necesită intervenție chirurgicală și o perioadă de imobilizare. Entorsele pot afecta orice fel de articulații, dar cele mai frecvente sunt cele ale gleznei și încheieturii mâinii.

Simptome

  • Durere

  • Umflare

  • Vânătăi

  • Reducerea capacității de mișcare a membrului

  • În cazul unei rupturi ligamentare, se poate auzi un pocnet

  • Dificultăți în folosirea extremităților afectate

 

Tratament entorsa cu ozon

O eficienta deosebita pentru refacerea dupa traumatisme o are OZONOTERAPIA. Aceasta terapie inovatoare, care consta in administrarea unui amestec de oxigen-ozon, cu o concentratie bine stabilita pe zonele afectate de traumatism conduce la reducerea spectaculoasa a durerii, edemului, la relaxarea musculaturii si cresterea mobilitatii articulare, astfel incat pacientul isi poate relua rapid activitatea. Un numar de 10-16 sedinte de ozonoterapie, alaturi de gimnastica si masaj poate fi suficient pentru recuperarea unei sechele traumatice relativ recente. In plus , ozonoterapia  are foarte putine contraindicatii sau efecte adverse si de aceea poate fi aplicata unei categorii largi de pacienti, tineri sau varstnici.

Daca ati suferit un traumatism recent sau mai demult si acesta si-a lasat amprenta asupra organismului dvs., nu ezitati sa recurgeti fara intarziere la terapia de recuperare. Aceasta va va ajuta sa va refaceti rapid si cu consecinte minime asupra aparatului locomotor.